Tietosuojakäytäntö

GDPR Verkkosivuston tietosuojaseloste Voimaantulopäivämäärä: 25. toukokuuta, 2018

Mikä on tämän tietosuojaselosteen laajuus?

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan verkkosivuihin, mobiilisovelluksiin ja digitaalipalveluiihin, jotka liittyvät tähän tietosuojaselosteeseen. Tämän tietosuojaselosteen on tarkoitus ilmoittaa sinulla, mitä henkilötietoja Allergan plc, sekä sisaryhtiömme (yhdessä ”Allergan”, ”me”, ”meidän” tai ”meille”) voi kerätä sinusta, miten keräämme henkilötietoja, mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi, kelle me jaamme henkilötietojasi, ja mitä oikeuksia sinulla on rajoittaaksesi henkilötietojesi käyttöä. Tässä tietosuojaseloseessa, viittaamme yhteisesti verkkosivuihin, sovelluksiin ja digitaalipalveluihin, jotkka liittyvät tähän tietosuojaselosteeseen yhteisesti ”verkkosivustot".

Mitä henkilötietoja voimme kerätä sinusta?

Verkkosivujen kautta, jotka liittyvät tähän tietotosuojaselosteeseen, keräämme ja käsittelemme henkilötietoja, joista et ole suoraan tunnistettavissa (kuten IP-osoite) eivätkä sisällä yhteystietojasi, mutta joita voidaan käyttää tunnistamaan, että tietty tietokone tai laite on vieraillut sivustollamme ja joka, yhdistettynä tiettyjen tietojen kanssa, on käytettävissä sinun tunnistamiseksi. Saamme nämä henkilötiedot vuorovaikuttaessasi sivustoillamme.

Henkilötietoihin, joita käsittelemme sinusta tähän tietosuojaselosteeseen liittyvillä sivustoilla, voi kuulua seuraavia henkilötietokategorioita:

  • Väestötieteelliset tiedot;
  • Verkkotunnisteet;
  • IP-osoite;
  • Tietoa evästeistämme;
  • 3. osapuolen evästeistä; ja/tai
  • Sosiaalisen median käyttö ja hyödyntäminen

Tapauksissa, joissa keräämme suoraan tunnistettavia henkilötietoja sinusta, seuraavat tietosuojailmoitukset tarjoavat sinulle lisätietoa siitä, mitä saatamme kerätä, miten keräämme sen, mihin tarkoituksiimme keräämme sitä, kelle me jaamme sitäå, ja mitä oikeuksia sinulla on, joilla voit rajoittaa sen käyttöä. Klikkaa seuraavia yksityisyysilmoituksia, jotka pätevät kanssamme käytyihin vuorovaikutuksiisi: Lue lisää: GDPR -kuluttajasuojailmoitus.

Miten käytämme henkilötietojasi?

Henkilötietojesi käsittelyyn kuuluu tapaukset, joissa tallennamme, järjestämme, rakenteellistamme, säilytämme, sovellamme tai muutamme, haemma, konsultoimme, käytämme, jaamme, erottelemme, tai muutoin tuomme saataville, linjoitamme tai yhdistämme, rajoitamme, poistamme tai tuhoamme henkilötietojasi.

Voimme käsitellä henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Yrityksen mukaisuus ja tila-, ja verkkoturvallisuustarkoituksiin;
  • Valtuuttaakseen, myöntääkseen, hallinnoidakseen, valvoakseen ja päättääkseen pääsy tai käyttö Allerganin järjestelmiin, tiloihin, tietueisiin, omaisuuteen ja infrastruktuuraan;
  • Kanssmme käytyjen vuorovaikutuksiesi seuranta;
  • Ohjelmiemme ja palveluidemme mukaisuuden tarkastamistarkoituksiin;
  • Tapauksissa, joissa meillä on lainmukainen velvollisuus käsitellä henkilötietojasi;
  • Tilastoanalyysi, mukaan lukien myyjiemme suorittamat analyysit;
  • Verkkosivun ylläpito; ja/tai
  • Markkinointitehtävät, mukaan lukien kolmannen osapuolen evästeseuranta ja kiinnostuksenkohteisiin perustuvan profiilin luominen liittyen kansamme tai muihin kohdistuneen vuorovaikutuksiisi

Muiden lisätarkoitusten osalta, joissa meidän on ilmoitettava sinulle ja saatava suosutumuksesi, mukaan lukien paikallisen lainsäädännön mukaan vaadittujen tarkoitusten osalta, pyydämme suostumustasi ennen kuin käsittelemme henkilötietojasi näihin tarkoituksiin.

Mikä on laillinen perustamme käsitellä henkilötietojasi?

Sovellettava laillinen perusta, jonka vuoksi käsittelemme henkilötietojasi yllä kuvattuihin tarkoituksiin, kuuluu seuraavat kohdat:

  • Suostumuksesi perusteella: Joissain tapauksissa, saatamme pyytää suostumustasi henkilötietojesi keräystä ja käsittelyä varten. Jos päätät antaa meille suostumuksesi, voit myöhemmin peruuttaa suostumuksesi (tai lopettaa tilaus) ottamalla meihin yhteyttä, alla esitetyn ”miten otat meihin yhteyttä” -osion mukaisesti. Huomaathan, että jos peruutat suostumuksesi, se ei vaikuta aikaisemmin käsiteltyihin henkilötietoihisi. Jos käsittelemme henkilötietojasi suostumuksen perusteella, tarjoamma sinulle lisätietoa saatuamme suostumuksesi.
  • Sovellettavien lainsäädäntöjen noudattaminen tai sopimuken suoritus. Tietyissä olosuhteissa, voimme joutua käsittelemään henkilötietojasi noudattaaksemme asianmukaista lainsäädäntöä/asetusta tai täyttääksemme vaatimuksemme sinuun sovellettavan sopimuksen mukaisesti. Kun käsittelemme henkilötietojasi täyttääksemme lailliset velvollisuutemme, et välttämättä voi kieltää tätä käsittelytoimea, mutta sinulla on yleensä oikeus nähdä tai tarkastela tätä tietoa, ellei se aiheuta häiriötä laillisiin velvollisuuksiimme. Tapauksissa, joissa käsittelemme, täyttääksemme sopimusvelvollisuuksiamme sopimuksessa, jossa sinä olet osapuolena, et välttämättä voi kieltää tätä käsittelyä, tai jos päätät lopettaa tai vastustaa käsittelyämme, se voi vaikuttaa mahdollisuuksiimme suorittaa sinuun kohdistuvaa sopimusvelvollisuuttamme.
  • Oikeutettu kiinnostuksemme: Voimme käsitellä henkilötietojasi oikeutettujemme kiinnostustemme perusteella, kommunikoidessamme kanssasi tai hallitessamme vuorovaikutuksia kanssasi liittyen tuotteisiimme ja palveluihimme, tieteelliseen tutkimukseen ja koulutusmahdollisuuksiin. Muiden alla kuvattujen oikeuksien lisäksi, sinulla voi olla oikeus kieltää henkilötietojesi käsittelyn. Voit rekisteröidä henkilötietojesi käsittelyn kiellon ottamalla meihin yhteyttä alla olevan ”miten otat meihin yhteyttä” -osion kuvailemalla tavalla.

Evästeet ja vastaavat teknologiat, jotka keräävät henkilötietoja

Verkkojäljitteet

Sivustomme voivat käyttää teknologiaa, joka tunnetaan verkkojäljitteinä, joiden avulla kerätään verkkolokitietoja. Verkkojäljite on pieni graafinen elementti verkkosivulla tai sähköpostiviestissä, joka on suunniteltu seuraamaan sivukatseluita tai viestin avauksia. Verkkolokitietoja kerätään, kun vierailet verkkosivustollamme tietokoneella, joka tarjoaa verkkosivustomme (”verkkopalvelin”).

Tietyillä verkkosivuilla tai lähettämissämme sähköpostiviesteissä, voimme käyttää ”verkkojäljite” -nimistä teknologiaa (tunnetaan myös ”toimintatunnisteena” tai ”GIF-teknologiana"). Voimme käyttää verkkojäljitteitä määrittääksemme, mitkä lähettämämme sähköpostiviestit avattiin ja suoritettiinko mitään toimintoa. Verkkojäljitteet auttavat myös analysoimaan verkkosivujen tehokkuutta mittaamalle sivuston vierailijamäärää tai kuinka moni vierailija klikkasi sivuston pääelementtejä.

Evästeet

Tämä verkkosivusto voi käyttää "eväste” -nimistä teknologiaa. Eväste on pieni datatiedosto, jonka verkkosivusto voi asettaa tietokoneesi kovalevylle, paikkaan jossa verkkoselaintiedostosi ovat. Eväste auttaa sinua välttämään tiettyjen tietojen uudelleen syöttäminen tietyillä rekisteröintialueilla, koska evästeiden avulla sivusto ”muistaa” tietoja, joita vierailija on aikaisemmin syöttänyt. Eväste auttaa myös toimittamaan sisältötarkkaa tietoa sinulle sekä seuraa, mitä osia verkkosivuista ovat käytössä. Evästeitä voidaan asettaa tietokoneellesi meidän tai kanssamme sopimussuhteessa olevien kolmansien osapuolien toimesta, kuten verkkoanalyysipalvelut ja mainosverkkopalvelut. Useimmilla verkkoselaimilla ja muulla ohjelmistolla, voit muuttaa selaimesi asetuksia niin, että evästeet poistetaan tietokoneesi levyasemalta, estät kaikki evästeet tai vastaanotat varoituksen, ennen kuin eväste tallennetaan. Tarkistathan selaimesi käyttöohjeet, saadaksesi lisätietoa näistä toiminnoista. Jos et hyväksy evästeitä, sivuston toiminta voi olla rajallista, etkä välttämättä pysty hyödyntämään monia sivuston ominaisuuksia.

Älä Seuraa

On olemassa erilaisia tapoja, joilla voit estää verkkotekemisiesi seurannan. Yksi niistä on asettaa valinta selaimessasi, joka ilmoittaa vierailemillesi sivustoille, että et halua heidän keräävän tiettyjä tietoja itsestäsi. Tätä kutsutaan Do-Not-Track (”DNT”) -signaaliksi. Huomaathan, että sivustomme tai verkkopohjaiset resurssimme eivät tällä hetkellä vastaa näihin verkkoselaimilta tuleviin signaaleihin. Tällä hetkellä, ei ole olemassa yleisesti hyväksyttävää standardis siitä, mitä yrityksen tulee toimia, jos DNT-signaali havaitaan.

Google Analytics

Google Analyticsia voidaan käyttää parantamaan verkkosivustoamme ja auttaakseen meitä ymmärtämään, mitä verkkosivuston osia hyödynnetään. Google Analytics käyttää teknisiä työkaluja, kuten ensimmäisen osapuolen evästeitä ja JavaScript -koodia, kerätäkseen tietoja vierailijoista. Google Analytics -palvelu seuraa sivuston vierailijoita, joilla on JavaScript käytössä. Google Analytics seuraa nimettömästi, miten vierailijat käyttävät sivustoa, mukaan lukien, mistä he tulivat, ja mitä he tekivät sivustolla. Google Analytics kerää käyttäjien esittämiä tietoja.

Tätä tietoa käytetään hallinnoimaan ja päivittämään verkkosivustoa, ja arvioimme myös, täsmäävätkö sivuston vierailijat sivuston odotettuihin vieralaijatietoihin, ja määrittää, miten pääyleisöt navigoivat sisällössä.

  • A: Peruutusehto:

    Google Analytics tarjoaa peruutusehdon verkkosivuston vierailijoille, ketkä eivät halua, että heidän tietoja kerätään. Saat lisätietoa tästä vaihtoehdosta, käymällä osoitteessa http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

  • B. Googlen tietokäyttö:

    Google ja sen kokonaan omistetut tytäryhtiöt voivat säilyttää ja käyttää tämän tietosuojaselosteen ehtojen mukaisesti (sijaitsee osoitteessa http://www.google.com/privacy.html, tai muun URL:n kautta, jonka isä voi antaa aika ajoin.

Sosiaalisen median lisäosat

Verkkosivumme voivat käyttää sosiaalisen median lisäosia, joilla voit helposti jakaa tietoa muiden kanssa. Kun vierailet sivustoillamme, sivustollamme olevan sosiaalisen median lisäosan operaattori voi asettaa tietokoneellesi evästeen, jonka avulla operaattori tunnistaa aikaisemmin sivustollansa vierailleet yksilöt. Jos olet aikaisemmin kirjautunut sisään sosiaalisen median sivustolle, selatessasi verkkosivustoamme, sosiaalisen median lisäosat voivat antaa kyseisen sosiaalisen median verkkosivun vastaanottaa suoraan tunnistettavaa tietoa sinusta, joka osoittaa, että olet vieraillut heidän sivustollaan. Sosiaalisen median lisäosa voi kerätä tätä tietoa sosiaalisiin verkostoihin kirjautuneilta vierailijoilta, vaikka he eivät nimenomaisesti vuorovaikuttaisi sivustollamme olevan lisäosan kanssa. Sosiaalisen median lisäosat voivat myös antaa sosiaalisen median verkkosivuston jakaa tietoa toiminnoistasi sivustollamme muiden sosiaalisen median verkkosivustonsa käyttäjien kanssa. Allergan ei hallitse mitää sosiaalisen median lisäosien tuottamaa sisältöä. Saadaksesi lisätietoa sosiaalisista lisäosisya sosiaalisen median verkkosivuilta, sinun on tarkasteltava kyseisten sivustojen yksityisyys- ja tiedonjakoilmoitukset.

Lasten henkilötiedot

Tämä sivusto ei ole tarkoitettu, eikä suunniteltu, alle 16-vuotiaille yksilöille. Emme tietoisesti kerää henkilötietoja keneltäkään henkilöltä, joka on alle 16-vuotias.

Miten suojaamme henkilötietojasi?

Käytämme alan standardeja hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä turvatoiia suojataksemme henkilötietojasi häviämiseltä, varkaudelta, väärinkäytöltä, valtuuttomalta pääsyltä, muokkaukselta, jakamiselta ja tuhoamiselta. Rajoitamme pääsyn henkilötietoihisi ainoastaan niihin työntekijöihin ja puolestamme toimiviin kolmansiin osapuoliin, joilla on todellinen liiketoiminnallinen tarve niiden käyttöön. Siirrämme henkilötietojasi puolestamme toimiville kolmansille osapuolille ainoastaan, jos olemme saaneet kirjalliset vahvistukset siitä, että henkilötietojasi suojataan tämän Yksityisyysilmoituksen, yksityisyyskäytäntöjemme ja -politiikkojen mukaisesti.

Kenelle ja milloin paljastamme tai jaamme henkilötietojasi?

Jaamme tai paljastamme henkilötietojasi seuraaville elimille:

  • Maailmanlaajuiset sisaryhtiöt, kuten kuvailemme alla.
  • Kolmannet osapuolet, jotka suorittavat palveluita puolestamme suorittaakseen toimintoja liittyen henkilötietojesi käsittelytarkoituksiin, jotka ovat alla kuvailtuina. Jos me teemme näin, vaadimme, että nämä kolmannet osapuolet, jotka toimivat puolestamme suojaavat heille jakamiemme henkilötietojesi salassapito sekä turvallisuutta. Ellei toisin nimenomaisesti ilmoiteta tässä yksityisyyslausunnossa, näiden kolmansien osapuolien on hyväksyttävä sopimuksen alla, että he eivät käytä tai jaa henkilötietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen, kuin tarjotakseen meille palveluita, suorittaakseen palveluita puolestamme, tai noudattaakseen sovellettavia lakeja tai määräyksiä.
  • Valtion virastot, tarkastajat, ja viranomaiset. Voimme luovuttaa henkilötietojasi valtion virastoille, viranomaisille ja tarkastajille vastauksena valtuutettuihin tietopyyntöihin, tai muutoin lain, säädösten tai alan käytäntöjen mukaisesti.
  • Mahdolliset tai todelliset kolmannen osapuolen ostajat. Jos me päätämme uudelleenjärjestää tai luopua liiketoiminnastamme myynnin, yhteensulautumisen tai oston myötä, voimme jakaa henkilötietosi todellisen tai mahdollisten ostajien kanssa. Vaadimme, että kyseiset ostajat kohtelevat henkilötietojasi tämän Yksityisyysilmoituksen mukaisesti.

Miten siirrämme henkilötietojasi kansainvälisesti?

Voimme lähettää henkilötietojasi maailmanlaajuisille sisaryhtiöillemme. Allergan -sisaryhtiöiden nimet ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://www.allergan.com/home. Lisäksi, nämä sisaryhtiöt voivat edelleenlähettää henkilötietojasi muille maailmanlaajuisille sisaryhtiöillemme. Jotkut sisaryhtiöistämme ja heidän tietokantasijaintinsa voivat olla maissa, joissa ei noudateta riittävää tietosuojatasoa, joka vastaisi omassa maassasi olevaa lainsäädäntöä. Joka tapauksessa, kaikkien sisaryhtiöidemme on kohdeltava henkilötietojasi tämän Yksityisyysilmoituksen ja yksityisyys- ja tietosuojapolitiikkojemme sekä -käytäntöjemme mukaisesti.

EU-US ja Sveitsi-US Privacy Shield -tietosuojajärjestely: Allergan ja sen sisaryhtiöt Yhdysvalloissa voivat vastaanottaa henkilötietoja Euroopan talousalueella (ETA) ja Sveitsissä olevilta yksilöiltä. Noudatamme EU-US ja Sveitsi-US Privacy Shield -tietosuojajärjestelykäytäntöjä (Privacy Shield -käytännöt) ETA:lta ja Sveitsista tulevien henkilötietojen keräämisen, käytön ja säilyttämisen osalta. Jos tämän Yksityisyysilmoituksen ja Privacy Shield -periaatteiden välillä on ristiriitaa, Privacy Shield -periaatteita sovelletaan. Saadaksesi lisätietoa Privacy Shield Framework -kehyksestä ja nähdäksesi sertifiointimme, siirry osoitteeseen https://www.privacyshield.gov/. Kansainvälinen välityslautakunta (ICDR) toimii kolmannen osapuolen riidanselvittäjänämme, Privacy Shield Framework -kehyksen vaatimalla tavalla. Jos sinulla on valitettavaa Privacy Shield -noudatuksemme osalta, voit ottaa meihin suoraan yhteyttä tai ottaa yhteyttä ICDR:ään osoitteessa http://go.adr.org/privacyshield.html. Tietyissä tapauksissa, voi olla mahdollista vaatia sitovaa välimiesmenettelyä. Privacy Shield -periaatteiden noudattamisen osalta, olemme Yhdysvaltain kuluttajansuojaviranomaisen (FTC) tutkinta- ja täytäntöönpanovaltuuksien alaisia.

Voimme lähettää henkilötietojasi kolmansille osapuolillemme, jotka suorittavat palveluita puolestamme suorittaakseen toimintoja liittyen henkilötietojesi käsittelytarkoituksiin, jotka kuvailtiin ylempänä. Kolmannet osapuolemme ovat sopimuksen alaisina velvollisia noudattamaan sovellettavia lakeja ja määräyksiä, ja heillä on oltava EU:n rajoja ylittävä henkilötietojen siirtokäytäntö paikoillaan, jotta he voivat ottaa vastaan EU-henkilötietoja, joihin voi kuulua Euroopan komitean ”riittävyys”-määritys, EU-US ja/tai Sveitsi-US Privacy Shield -sertifioinnit, ja/tai kanssamme suoritettavia EU:n standardeha sopimuslausekkeita.

Saadaksesi lisätietoja rajojen yli tehtävistä henkilötietosiirroista, otathan meidin yhteyttä alla kuvatun ”miten otat meihin yhteyttä” -osion mukaisesti.

Miten pitkään säilytämme henkilötietojasi?

Henkilötietojasi säilytetään koko meihin olevan suhteesi ajan. Säilytämme henkilötietoja, joita keräämme sinusta yrityksen tietojen säilytyspolitiikkamme mukaisesti, jonka jälkeen ne arkistoidaan tai poistetaan. Yksityiskohtaiset tiedot säilytyskäytännöistämme löytyvät osoitteesta https://www.allergan.com/home. Huomaathan, että tiettyjä tietoja voidaan säilyttää pidempään, jos meillä on jatkuvia velvollisuuksia sinua kohtaan tai jos se on paikallisen lainsäädännön vaatimaa.

Linkit kolmansien osapuolten www-sivustoille

Vierailijoidemme avuksi, tämä verkkosivusto sisältää linkkejä kolmansien osapuolien omistamiin ja hallitsemiin sivustoihin, jotka uskomme tarjoavan hyödyllistä tietoa. Tässä kuvailemammiamme politiikkoja ja käytäntöjä ei sovelleta kyseisillä sivustoilla. Emme ole vastuussa kolmansien osapuolien sivustoilla tai niiden toimesta suoritettavasta henkilötietojen käytöstä tai keräämisestä. Näin ollen, vapautamme itsemme kaikesta kolmannen osapuolen henkilötietokäytöstä, joka tapahtuu kolmannen osapuolen verkkosivustolla. Suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan kyseisiin sivustoihin, saadaksesi tietoa heidän yksityisyys-, turvallisuus-, tiedonkeruu- ja jakopolitiikoista.

Mitkä ovat oikeutesi?

Sinulla on oikeus nähdä ja saada kopio henkilötiedoistasi, mukaan lukien sähköinen kopio, joita meillä on, sekä pyytää meitä tekemään korjauksia virheellisiin tai epätäydellisiin henkilötietoihin, joita meillä on sinusta. Voit myös pyytää, että poistamme henkilötietosi, kun niitä ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joihin annoit ne meille, rajoittaa miten käsittelemme henkilötietojasi tiettyihin rajallisiin takoituksiin, joissa poistaminen ei ole mahdollista, tai vastustaa, että käsittelemme henkiötietojasi. Tietyissä olosuhteissa, voit pyytää, että lähetämme kopion henkilötiedoistasi valitsemallesi kolmannelle osapuolelle.

Käyttääksesi oikeuksiasi, otathan yhteyttä meihin alla esitetyn ”miten otat meihin yhteyttä” -osion kuvailemalla tavalla. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvovalle viranomaiselle (ks. tiedot alla olevasta ”korjaukset” -kohdasta), jos uskot, että oikeuksiasi on rikottu.

Mitä jos me päivitämme tätä Yksityisyyssuojaa?

Aika ajoin, voimme tehdä muutoksia tähän Yksityisyyssuojaan kuvastamaan muutoksia lailillisissa vastuissamme sekä tavoissa, joilla käsittelemme henkilötietojasi. Viestimme sinulle kaikista tähän Yksityisyysilmoitukseen tehdyistä materiaalimuutoksista, ja ne tulevat voimaan, kun muutokset ovat kommunikoituja.

Miten otat meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita?

Otathan yhteyttä Allerganin EU tietosuojavastaavaan käyttäen alla olevia tietoja:

  • Kysyäksesi kysymyksiä;
  • Ilmoittaaksesi huolenaiheesta tai tehdäksesi valitus;
  • Poistuaksesi ohjelmasta tai palvelusta; ja/tai
  • Käyttääksesi yllä listattuja oikeuksiasi, mukaan lukien pääsy, korjaus, siirto, vastustaminen, rajoittaminen ja poisto.

Allerganin EU tietosuojavastaava

Postiosoite Allergan Ltd, Marlow International Parkway, Marlow, Buckinghamshire, SL7 1YL, Iso-Britannia

Sähköpostiosoite IR-EUDPO@allergan.com

Mitä korjausmenetelmiä sinulla on käytössä?

Saadaksesi lisätietoa yksityisyys- ja tietosuojaoikeuksistasi, tai jos et pysty ratkaisemaan ongelmaan suoraan meidän kanssamme ja haluat tehdä valituksen, otathan yhteyttä omaan maakohtaiseen tietosuojaviranomaiseesi tai Allerganin johtavaan tietosuojan valvovaan viranomaiseen:

Irlannin tietosuojaviranomainen

Postiosoite Canal House, Station Road, Portarlington, R32 AP23 Co. Laois

Puhelinnumerot: +353 57 8684800 +353 (0)761 104 800

Sähköpostiosoite: info@dataprotection.ie